ajankohtaista

Lahti Student Hub avattiin Lahden keskustaan – Uusi tukikohta opiskelijoille ja yrityksille

Julkaistu |

11.4.2024

Lahti Student Hub avattiin Lahden keskustaan – Uusi tukikohta opiskelijoille ja yrityksille

Lahden opiskelijoiden uusi tukikohta, Lahti Student Hub, avasi ovensa tiistaina 9.4.. Lahti Student Hub on LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE:n ja LUT-yliopiston ylioppilaskunnan LTKY:n opiskelijoiden uusi tukikohta Lahden keskustassa Lanun aukiolla.

Lahti Student Hubin tavoitteena on vahvistaa korkeakouluopiskelijoiden läsnäoloa kaupungin keskustassa ja madaltaa kynnystä yritysten ja opiskelijoiden välillä. Aiemmin yritykset ovat joutuneet hakemaan kontaktia opiskelijoihin kauempana sijaitsevilta kampuksilta, mikä on ollut haastavaa. Lahti Student Hub tarjoaa nyt helpomman tavan tavata opiskelijoita suoraan kaupungin sydämessä.

Lue tämä artikkeli kokonaisuudessaan

Julkaistu:

10.4.2024

Ympäristöministeri Kai Mykkänen: Biotalouden merkitys ilmastopolitiikassa kasvaa

Ympäristöministeri Kai Mykkänen uskoo biotalouden nousevan vahvasti uuden EU:n komission ohjelmaan. – Uskon, että biotalous nähdään siinä nykyistä kattavammin ja myönteisemmässä valossa myös osana teollisuuspolitiikkaa. Komissio on havahtumassa nyt aiempaa vakavammin eurooppalaisen omavaraisuuden turvaamisen myös teollisuusmateriaaleissa, johon biotalous tarjoaa suuria mahdollisuuksia korvaamaan fossiilisia materiaaleja.

–Me tähtäämme siihen, että vuoden 2040 ilmastotavoitteiden laatimista koskevassa vaikuttamisessa biotalous on isossa roolissa. Se on meille tärkeä mahdollisuus, koska Suomihan on selkeästi edelläkävijä näissä hankkeissa.

Lue tämä artikkeli kokonaisuudessaan
Ympäristöministeri Kai Mykkänen:  Biotalouden merkitys ilmastopolitiikassa kasvaa
Ympäristöministeri Kai Mykkänen: EU ulotti toimivaltaansa liian pitkälle metsäaloitteissa

Julkaistu |

3.4.2024

Ympäristöministeri Kai Mykkänen: EU ulotti toimivaltaansa liian pitkälle metsäaloitteissa

Ympäristöministeri Kai Mykkäsen mukaan seuraavan komission on muutettava suuntaa enemmän maa- ja metsätaloutta ymmärtävään suuntaan. – Tämä on seurausta siitä, että nykyisen komission kiihdyttämä Green Deal - ajattelu on saanut vahvan poliittisen vastavoiman. Ilmastopolitiikan päätavoite on päästä eroon fossiilisista ja saada Eurooppa ilmaston kannalta kestävälle uralle, mutta se tulee tehdä nykyistä tasapainoisemmalla tavalla.

–Komission suunnalta tulee nyt selkeä viesti siitä, että Green Dealista tulee tehdä teollinen hiilenhallintaan tähtäävä Deal. Se viestii selkeää painopisteen muutosta Suomen kannalta edulliseen suuntaan, kun ilmastopolitiikan keinoja katsotaan monipuolisemmin ja tasapainoisemmin kuin aikaisemmin.

Lue tämä artikkeli kokonaisuudessaan

Arkisto