ajankohtaista

Woodio voitti Metsä360-tunnustuspalkinnon

Julkaistu |

24.11.2025

Woodio voitti Metsä360-tunnustuspalkinnon

Yritys on kehittänyt täysin vedenkestävän puukomposiitin, jota hyödynnetään kylpyhuonekalusteissa. Marjatta ja Eino Kollin Säätiön rahoittaman palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Vuoden 2025 Metsä360-tunnustuspalkinnon on voittanut ekologisista kylpyhuonekalusteista tunnettu Woodio. Yrityksen innovaatio on täysin vedenkestävä puukomposiitti, joka on yhdistelmä puuhaketta ja hartsipohjaista sidosainetta. Materiaalin valmistuksessa on hyödynnetty metsäteollisuuden sivuvirtoja, jotka muuten menisivät polttoon.

Lue tämä artikkeli kokonaisuudessaan

Julkaistu:

19.11.2025

Ympäristösuojelun professori Pekka Kauppi (emer.): Suomen ilmastotavoitteiden aikajänne liian lyhyt

Suomen metsien nielujen kehitys on saanut suhteettoman suuren huomion

Ympäristösuojelun professori Pekka Kauppia (emer.) pidetään kansainvälisessä tiedeyhteisössä metsien ”hiilinielun löytäjänä”. Kauppi on osallistunut vuosikymmenen ajan  hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC: n työskentelyyn.

-Ilmastonmuutosta ei voi ratkaista hiilinieluja kasvattamalla, jos fossiilisten polttoaineiden käyttö jatkuu entiseen tapaan. Vaikka metsien hiilen nieluilla on merkitystä, niiden voima ei riitä, ellei ongelman ytimeen puututa. Maailman päästöt kohoavat edelleen ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuus nousee ennätysvauhtia hiilen nieluista huolimatta.

Lue tämä artikkeli kokonaisuudessaan
Ympäristösuojelun professori Pekka Kauppi (emer.): Suomen ilmastotavoitteiden aikajänne liian lyhyt
Lahden Kauppahalli sai kunniamainnan

Julkaistu |

17.11.2025

Lahden Kauppahalli sai kunniamainnan

Uudistus vakuutti raadin ainutlaatuisella lähiruokakonseptilla

Keväällä 2025 valmistunut Lahden historiallinen Kauppahalli palkittiin kunniamaininnalla Elävät Kaupunkikeskustat ry:n (EKK) järjestämässä Vuoden Keskustateko -kilpailussa.

Raadin mielestä Kauppahallin uudistus toi eloa ja uutta merkitystä Lahden keskustaan. Uudistettu halli toimii nyt täysin pientuottajien lähiruokakonseptilla, jossa yli 100 tuottajaa myy tuotteitaan yhden kassan periaatteella. Tämä mahdollistaa tuottajille keskittymisen omaan työhönsä ja lisää kotimaisen ruuan saatavuutta.

Lue tämä artikkeli kokonaisuudessaan

Arkisto