ajankohtaista

Suomen Sahayrittäjien vuoden 2021 yhteistyökumppani

Julkaistu:
14.2.2022
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Suomen Sahayrittäjät Ry on valinnut Marjatta ja Eino Kollin Säätiön vuoden 2021 yhteistyökumppaniksi. Kollin Säätiö sai tunnustuksen ansiokkaasta toiminnasta piensaha-alalla. Tunnustus jaettiin Suomen Sahayrittäjien Talvipäivillä 12.2.2022. Suomen Sahayrittäjille ja Kollin Säätiöllä on takanaan pitkä yhteistyö mm. Sahayrittäjien Lähipuu -hankkeenkehittämisessä ja tunnetuksi tekemisessä.

Lähipuu- ajatukseen kuuluu tunnistaa tietyt arvotekijät, jotka halutaan merkkiin liittää ja jotka toteutuessaan tekevät puutavaran jalostuksesta lähellä tuotettua ja käytettyä. Arvotekijät liittyvät yleisesti puun paikalliseen alkuperään ja ympäristöystävällisyyteen sekä terveellisyyteen. Muita arvotekijöitä on asiakkaan kokonaisvaltainenpalvelu kannolta valmiiksi tuotteeksi. Pienet sahat, höyläämöt ja jatkojalostajat eivät tee tuotteita massamarkkinoille. Tuotantomalli lähtee asiakkaan tarpeista ja siihen kuuluu asiakkaan kohtaaminen ja hänen tarpeisiinsa vastaaminen. Käytännössä tämä ilmenee erikoismittojen tai laatujen tuottamisena asiakas- ja käyttökohteen mukaisiin tarkoituksiin.

Kollin Säätiö on mukana myös Suomen Sahayrittäjien LujaDigi – Digitaalinen koulutusalusta sahatavaran lujuuslajittelun omaehtoiseen opiskeluun -hankkeessa, jonka tuloksena vuoden 2023 lopulla on maailman ensimmäinen virtuaalisessa 3D-maailmassa toimiva Lujuuslajittelun koulutusympäristö.

SUOMEN SAHAYRITTÄJÄT RY on piensahojen ja höyläämöiden valtakunnallinen yhteistyö- ja etujärjestö, joka on toiminut alan kehittämiseksi jo vuodesta 1946.

 

Lisätiedot: Kollin Säätiö, asiamies Esko Kolli, puh. 050 071 2458

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli