ajankohtaista

Stora Enso, Kuhmon kaupunki ja mediatoimisto OiOi kilpailevat 30 000 euron tunnustuspalkinnosta

Julkaistu:
26.10.2021
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Metsä360-tunnustuspalkinto nostaa esiin metsän jalostusarvon kasvuun tähtääviä tekoja. Viime vuonna palkinnon voitti Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja.

Metsä360 on tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain metsän jalostusarvoa kasvattavalle ratkaisulle, teolle tai innovaatiolle. Marjatta ja Eino Kollin Säätiö sekä LUT-yliopisto jakavat palkinnon tänä vuonna toista kertaa. Voittajan valitsevat VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara, Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama sekä lumilautailun moninkertainen maailmanmestari, metsänomistaja ja metsuri Roope Tonteri. Säätiön rahoittaman palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Palkintoehdokkaat ovat Kuhmon kaupungin puutuoteklusteri Woodpolis, digitaalisia metsä- ja luontoinstallaatioita tekevä mediatoimisto OiOi Collective Oy sekä Stora Enso, jonka kehittämällä puupohjaisella hiilellä voidaan korvata akkujen ja paristojen uusiutumaton grafiitti. Ehdokkaat valitsi LUTin, Kollin Säätiön ja Luonnonvarakeskuksen edustajista koostuva asiantuntijaryhmä.

Voittaja julkistetaan hybriditapahtumassa 18.11.

Voittaja julkistetaan kaikille avoimessa hybriditapahtumassa 18. marraskuuta klo 13.30 alkaen Lahden Tiedepäivässä. Tilaisuudessa esiintyy muun muassa aivotutkija Katri Saarikivi. Lisäksi tapahtumassa kuullaan LUTin ja Kollin Säätiön edustajien puheenvuorot. Tilaisuuden juontaa Ville Blåfield.

Lisäksi tapahtumassa palkitaan kolme nuorten metsäaiheista videota. Videokilpailu on suunnattu lukiolaisille, metsäalan opiskelijoille ja partiolaisille. Jaossa on 6 000 euroa. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria tutustumaan metsiin ja ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.

LUT-yliopisto sekä Marjatta ja Eino Kollin Säätiö tekevät laajaa yhteistyötä kasvattaakseen suomalaisen metsän jalostusastetta ja tukeakseen vastuullisen biotalouden kasvua.

Lisätietoja:

Riina Salmimies, dekaani, LUT-yliopisto
045 6310 917
riina.salmimies@lut.fi 
@RiinaSalmimies

Esko Kolli, asiamies, Marjatta ja Eino Kollin Säätiö
0500 712 458
esko.kolli@kollinsaatio.fi

Lue lisää tilaisuudesta:
https://www.lut.fi/metsa360/metsa360-palkintotilaisuus-verkossa

Ehdokkaiden esittelyt:
https://www.lut.fi/metsa360/tunnustuspalkinto/ehdokkaat-2021

Metsä360-tunnustuspalkinto:
https://www.lut.fi/metsa360/tunnustuspalkinto

Lahden Tiedepäivän ohjelma:
https://lab.fi/fi/tapahtumat/lahden-tiedepaiva-2021

Marjatta ja Eino Kollin Säätiö on merkittävä suomalaisen tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoittaja. Vuonna 1991 perustetun säätiön juuret ovat vahvasti metsä- ja puunjalostusteollisuudessa. Teollisuusneuvos Eino Kollin pitkän elämäntyön tuloksena syntyi Vierumäen Teollisuus – yksi maan merkittävimmistä saha- ja puunjalostusyrityksistä, joka nykyisin tunnetaan nimellä Versowood. Lisätietoja: www.kollinsaatio.fi

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli