ajankohtaista

Ratkaisukeskeisyyttä metsäkeskusteluun – Metsä360-palkintoehdokkaita etsitään jo neljättä kertaa

Julkaistu:
4.4.2023
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

LUT-yliopisto ja Kollin Säätiö jakavat vuosittain Metsä360-tunnustuspalkinnon. Uusien palkintoehdokkaiden etsintä on jälleen käynnissä. Palkinto jaetaan innovaatiolle, ratkaisulle tai teolle, joka kasvattaa metsien jalostusarvoa. Palkinnon arvo on 30 000 euroa. Asiantuntijaryhmä haluaa tuoda ratkaisukeskeisyyttä suomalaisista metsistä käytävään keskusteluun tarkastelemalla laajasti metsän tuottamaa hyvinvointia ja mahdollisuuksia.

”Metsiin liittyvä keskustelu on ollut jo vuosia erittäin ristiriitaista eri toimijoiden välillä. Uudet, metsän jalostusarvon kasvuun tähtäävät innovaatiot kannustavat ääripäitä kohtaamaan toisensa puolimatkassa ja luomaan yhdessä kestävämpää globaalia tulevaisuutta”, sanoo Marjatta ja Eino Kollin Säätiön asiamies Esko Kolli.

Asiantuntijaryhmä etsii kevään aikana sopivia palkintoehdokkaita ja kutsuu potentiaalisimmat finalistien joukkoon. Lopullisen voittajavalinnan tekee ulkopuolisista asiantuntijoista kokoon kutsuttu raati, joka nimetään joka vuosi erikseen. Aiempina vuosina palkinnon ovat voittaneet Suomen ladun Nuku yö ulkona -kampanja, Stora Enson puupohjainen hiili Lignode® sekä viimeisimpänä eniferBion teollisuuden sivujakeita hyödyntävä PEKILO® proteiininvalmistusprosessi.

Oma kilpailu myös peruskoulun 7.–9. luokkalaisille

Metsä360-kilpailu on nuorille suunnattu videokilpailu, jossa nuoria kannustetaan tuomaan esiin metsän arvoa ja merkitystä yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Tänä vuonna kilpailuun kutsutaan osallistumaan peruskoulun 7.–9. luokan oppilaat.

”Kilpailu tarjoaa nuorille tulevaisuutemme rakentajille mahdollisuuden tuoda omia ajatuksiaan näkyviksi meille kaikille. Toivomme, että sekä nuorisokilpailu että Metsä360 -palkinto tuovat esille niitä monia mahdollisuuksia, joita metsä meille Suomessa tarjoaa”, LUT-yliopistoninsinööritieteiden tiedekunnan dekaani Mari Kallioinen-Mänttäri kertoo.

Kilpailuaikaa on 30.9.2023 saakka. Parhaaksi valittu videovoittaa 3 000 euroa, toiseksi arvioitu 2 000 euroa ja kolmanneksi arvioitu 1000 euroa.

Lisätietoja:

Mari Kallioinen-Mänttäri, dekaani, LUT-yliopisto, mari.kallioinen-manttari@lut.fi, 040 5939 881
Esko Kolli, asiamies, Marjatta ja Eino Kollin säätiö, esko.kolli@kollinsaatio.fi, 0500712 458

Tarkemmin Metsä360-tunnustuspalkinnosta: https://www.lut.fi/fi/tutkimus/vaikuttavuus/metsa360-uutta-arvoa-metsasta-tunnustus

Tarkempaa tietoa Metsä360-kilpailusta: https://www.lut.fi/fi/tutkimus/vaikuttavuus/metsa360-uutta-arvoa-metsasta-tunnustus/metsa360-kilpailu

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli