ajankohtaista

”Löysipomo - Eino Kollin työ ja elämä” äänikirjaksi

Julkaistu:
13.9.2023
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Teollisuusneuvos Eino Kollin elämänkerta ja Vierumäen Teollisuus Oy:n yrityshistoria on kuunneltavissa nyt myös äänikirjana. Lähiaikoina kirjasta valmistetaan myös e-kirja, jota voi lukea tietokoneelta, älypuhelimista, taulutietokoneilta ja lukulaitteilta, joihin kirja ladataan luettavaksi laitteen näytöltä.

Kirja on kuunneltavissa ja jatkossa myös ladattavissa e-kirjana Elisan äänikirjapalvelusta https://kirja.elisa.fi

”Löysipomo – Eino Kollin työ ja elämä” on elämäkerta ja yrityshistoria teollisuusneuvos Eino Kollista ja Vierumäen Teollisuuden kasvusta aikakautensa Suomen suurimmaksi yksityiseksi sahateollisuuden yritykseksi. Karjalassa syntyneen evakkopojan tie uusille asuinsijoille, kouluttautuminen metsäalalle ja menestyväksi yrittäjäksi on kiehtova sukupolvitarina.

Eino Kollin karjalainen sosiaalisuus, yritteliäisyys, ennakkoluulottomuus, vieraanvaraisuus ja taloudellinen vaisto kuvaavat yrittäjää, joka hallitsi koko sahateollisuuden arvoketjun alkaen puunhankinnasta päätyen valmiiden tuotteiden kehittämiseen ja valmistukseen.

Kolli näki puunkäytön monipuoliset mahdollisuudet ja toi markkinoille useita uusia puutuotealan tuotteita ensimmäisten joukossa, mikä turvasi suhdanteista riippumattoman yrityksen 400 työntekijän täystyöllisyyden ilman lomautuksia ja lakkoja läpi suhdannevaihteluiden.

Vierumäen Teollisuudella oli Eino Kollin kasvot. Aikalaishaastatteluissa Eino Kolli muistetaan vanhan kansan hyväntahtoisena puutavarapatruunana ja vastuullisena yritysjohtajana, joka huomioi ja huolehti kaikista. Kollin elämäntyötä vaalitaan Marjatta ja Eino Kollin Säätiössä, joka on teoksen julkaisija toimintansa 30-vuotisjuhlakirjana.

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli