ajankohtaista

Kolmas Metsä360 palkintoehdokas on kestävään puurakentamiseen erikoistunut Ramboll

Julkaistu:
18.10.2022
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Metsä360-palkinto nostaa esiin metsän jalostusasteen kasvattamiseen tähtääviä innovaatioita, ratkaisuja ja tekoja. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa. Palkinnon jakavat LUT-yliopisto ja Kollin Säätiö. Tässä esittelyssä 3. palkintoehdokas - Ramboll. Voittaja julkaistaan 3.11. Metsä360 palkinnonjakotilaisuudessa LUT-yliopistolla.

Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialanyritys, joka on erikoistunut kestävään puurakentamiseen. Rakentamisenratkaisuja mietittäessä Ramboll ottaa huomioon niin elinkaariajattelun kuin eri materiaalien vahvuudet erilaisissa kohteissa ja toteutuksissa.Hiilineutraalisuuden tavoittelu on tärkeä osa Rambollin strategiaa, ja puulla nähdään merkittäviä vaikutuksia tavoitteiden saavuttamisessa.

Suomessa julkiselle puurakentamiselle on asetettu todella kunnianhimoiset tavoitteet. Vuoteen 2025 mennessä jopa 45 prosenttia uusista julkisista rakennuksista tulisi olla puurakenteisia. Myös Rambollilla on havaittu, että puurakentaminen kasvaa jatkuvasti ja että alalle tarvitaan paljon uusia osaajia

Metsä360-asiantuntijaryhmän mukaan puurakentamisen yleistymiseen voitaisiin vaikuttaa merkittävästi suunnitteluosaamisen kehittämisellä. Jos puun mahdollisuuksia ei osata ottaa riittävästi huomioon suunnittelussa, myös puurakentaminen kehittyy hitaasti. Asiantuntijaryhmän mielestä Ramboll edistää suunnittelu- ja rakentamistoiminnallaan puun käyttöä ja sen parhaiden käyttökohteiden löytymistä.

Asiantuntija-ryhmässä työskentelevät LAB-ammattikorkeakoulun puutekniikan lehtori Esa Mikkonen, LUT-yliopiston energiatehokkuuden professori Jero Ahola, erotustekniikan professori Mari Kallioinen-Mänttäri, kehittämispäällikkö Päivi Saikko ja Kollin säätiön asiamies Esko Kolli.

 

Metsä360-tunnustuspalkinto:https://www.lut.fi/fi/ehdokkaat-2022

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli