ajankohtaista

Kollin Säätiön toiminta vuonna 2021

Julkaistu:
28.2.2022
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Haastavasta tilanteesta huolimatta Marjatta ja Eino Kollin Säätiö sai tiukan talousohjauksen ja jatkuvan tilannearvioinnin ansiosta vuodesta 2021 vähintäänkin tyydyttävän. Tuottojen kannalta kriittisissä asioissa onnistuttiin, markkinoiden tarjoamat tilaisuudet pystyttiin hyödyntämään ja myös pitempiaikaiset kehityshankkeet saatiin etenemään positiiviseen suuntaan. Säätiö pystyi myös jakamaan apurahoja suunnitelmien mukaisesti ja rahoitettujen hankkeiden vaikuttavuudesta saatiin konkreettisia näyttöjä.

 Vuonna 2021 myönnettiin apurahoja lähes 1,3 miljoonaa euroa. Yhteistyö Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kanssa on muotoutunut selkeäksi pääkumppanuudeksi, joka täyttää erittäin hyvin sekä säätiön strategian asettamat vaatimukset että yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Toinen Metsä360-tunnustuspalkinto jaettiin marraskuussa. Tunnustuspalkinto myönnettiin Stora Ensolle, jonka kehittämä puupohjainen hiili on selluntuotannon sivutuote, jolla voidaan korvata akkujen ja paristojen uusiutumaton grafiitti

 Säätiön sijoitustoiminta on ollut pitkäjänteistä ja tuottojen varmistamiseksi on toimittu joustavasti tilanteen edellyttämällä tavalla.  Määrätietoinen toiminta arvopaperisijoituksissa poiki tuottoja ja muut tulonlähteet pysyivät vakaina, myös kulut pysyivät suunnitellulla tasolla.

 

Lisätiedot: Marjatta ja Eino Kollin Säätiö, Asiamies Esko Kolli puh. 0500 712 458

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli