ajankohtaista

Kollin säätiö tukee metsäsuunnittelun maastotyöopasta

Julkaistu:
29.9.2022
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Hankkeen lähtökohtana on metsäsuunnittelun maastotyötä varten kirjoitetun SOLMU-oppaan (viimeisin versio 2009) uudistaminen siten, että uusi työopas tukisi metsäsuunnittelun monipuolistuneita tarpeita. Hankkeen toteuttajana toimii Tapio Oy, joka on riippumaton metsäasiantuntija tarjoten uusimpaan tutkimuksiin perustuvaa faktatietoa ja asiantuntujapalveluja, karttoja, kirjoja sekä tehokkaita ratkaisuja metsien kestävään hyödyntämiseen.

Kollin säätiön tukeman Laadukkaan metsäsuunnittelun suositukset -hankkeen tavoitteena on, että oppaasta muodostuu tiedollinen ja menetelmällinen runko metsäsuunnitteluun, johon voisi tukeutua esim. metsäsuunnitelmaa tilattaessa tai tuotettaessa. Opas tulee toimimaan myös metsäsuunnittelun oppimateriaalina. Vastaavaa tukimateriaalia metsäsuunnittelun maastotyöhön ei ole tällä hetkellä yleisesti saatavilla.  Opas julkaistaan PDF-versiona vuoden 2022 loppuun mennessä, jolloin järjestetään myös metsäsuunnittelun webinaari, jossa tullaan käsittelemään uuden oppaan keskeisimpiä aihealueita.

Tuleva opas jakaa hyviä käytäntöjä ja ohjeistaa metsäsuunnittelun maastotyötä. Oppaan laadinnassa tukeudutaan metsätietostandardiin, joka on metsäalan yhteisesti ylläpitämä käytäntö metsävaratiedon tallentamiseen ja jakamiseen. Oppaassa kerrotaan myös, miten metsästandardin mukaisia tietoja ja koodeja olisi suositeltava käyttää metsäsuunnittelussa.

Hankkeen rahoittaa Marjatta ja Eino Kollin Säätiö ja sen toteutuksesta vastaa Tapio. Käsikirjoituksen kommentointiin ovat sitoutunee tUPM Metsä, Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme sekä Hämeen ammattikorkeakoulu.

Tutustu Tapion toimintaa tästä linkistä ja lisätietoa laadukkaan metsäsuunnittelun suositukset –hankkeesta löytyy täältä

Kuva, Tapio Oy

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli