ajankohtaista

Kirja päijäthämäläisestä huonekaluteollisuudesta

Julkaistu:
9.12.2021
Tilaa uutiskirje
Jaa tämä artikkeli

Huonekalumuseosäätiö julkaisee kirjan Päijäthämäläisen huonekalun tarina tekijöidensä kertomana. Kirja antaa kattavan kuvan huonekalujen valmistuksen, kaupan, viennin ja suunnittelun kehittymisestä Päijät-Hämeessä 1900-luvun voimakkaan kasvun ajoista 2000-luvun haasteellisiin alkuvuosiin asti. Kirjaan on sisällytetty runsaasti huonekalualan ammattilaisten ja vaikuttajien haastatteluja ja sivuilta välittyy vahvasti heidän äänensä.

Kirjan perustuu taustatutkimukseen, joka valittiin vuonna 2019 Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahaston kärkihankkeeksi. Tutkimuksen keskiössä on ollut huonekalujen valmistukseen liittyvän työn koko kirjo ja 1900-luvun toimintaympäristön heijastumat alalle. Tutkimuksen tekijä ja kirjan kirjoittaja FM Päivi Repo on viime aikoina toiminut tutkimustehtävissä Lahden museoiden, Huonekalumuseosäätiön ja Asikkalan kunnan palveluksessa.

Huonekalumuseosäätiö toteuttaa teoksen kautta tavoitettaan tallentaa huonekalu- ja sisustusalan perinnettä ja saattaa sitä suuren yleisön käyttöön. Julkaisussa on hyödynnetty Huonekalumuseosäätiön Lahden museoihin tallentamaa laajaa arkisto- ja kuvakokoelmaa sekä säätiön ja museon aiemmin toteuttamia haastatteluhankkeita.

Kollin Säätiö on ollut mukana apurahan muodossa mahdollistamassa kirjan julkaisun.

Lisätietoja antavat Huonekalumuseosäätiön puheenjohtaja Kari Soljamo,

puh 0400 957 421 ja asiamies Jukka Roitto 040 675 6123.

Kirjan hinta on 49,00 euroa ja sitä on saatavana Malvan museokaupasta ja Lahden

museoiden verkkokaupasta.

Valokuvia

No items found.
Jaa tämä artikkeli